Tips voor de doorwinterde motard

Tips voor de doorwinterde motard

Wil je ook in de winter blijven motorrijden? Doe dit dan op een zo veilige en comfortabel mogelijke manier.

Warme en waterdichte kledij

Om het motorrijden zo prettig mogelijk te maken is het belangrijk om wind- en waterdichte kleding te dragen. Niets is zo vervelend om helemaal koud en doorweekt bij je eindbestemming aan te komen. Verder kan koude je alertheid en concentratie verminderen en ben je niet ontspannen wat tot gevaarlijke situaties kan leiden. Draag thermo-ondergoed onder je kleding. Verschillende dunne laagjes zorgen voor een goede isolatie. Zorg ook dat je handschoenen en laarzen niet knellen want dit zorgt voor koude handen en voeten. Let bij de aankoop van je kledij op reflectoren of fluo kleuren. Zorg dat je gezien wordt!

Schone en krasvrije helm

Een goed zicht is van groot belang. Maak je helm regelmatig proper en vetvrij zodat er geen regen op blijft liggen. Ook opspattende modder of zout kunnen je zicht belemmeren tijdens het motorrijden. Een krasvrij vizier is ook erg belangrijk voor het beste zicht op de weg. Een helm met pinlock, dubbel vizier en een goede ventilatie zorgen ervoor dat je geen condens in je helm krijgt.

Motor schoonmaken

In de winter is het verstandig om je motor regelmatig schoon te maken na het motorrijden. Vuil, vocht en zout tasten het materiaal aan en dit kan veel schade aanrichten. Spoel je motor daarom regelmatig af met koud water en zorg voor een goede nabehandeling.

Goede banden

Het is belangrijk dat je banden een goed profiel hebben zodat je grip hebt op de weg bij gladde wegen. Ook bij zware regenbuien is een goed profiel van belang zodat het water beter afgevoerd kan worden. Verder is het belangrijk dat je banden de juiste spanning hebben.

Gecontroleerde remmen

Zorg er voor dat de remmen goed werken. Wanneer het glad is en de remmen werken niet optimaal kan dit voor gevaarlijke situaties zorgen. Ook de remmen kunnen worden blootgesteld aan pekel en vocht. Daarom moet je ook deze regelmatig schoonhouden met een speciale remmenreiniger.

Onderhouden motor

Zorg dat de olie vers is en geen vuile resten bevat. Het is ook goed om de koelvloeistof en antivries na te kijken en eventueel te verversen. Test daarnaast regelmatig of de verlichting goed werkt en vervang de lampjes onmiddellijk als deze kapot zijn. Regen, zout, vuil en modder kunnen de ketting enorme schade aanrichten. Behandel daarom de ketting met een speciale spray om dit te voorkomen. Bescherm je motor na de wasbeurt ook eens met een speciale waslaag tegen de schadelijke invloed van strooizout!

Voor al deze zaken en deskundig advies kan u uiteraard terecht bij Motorsport Mabbe!

Maak een afspraak in de garage voor een nazicht van uw motor of kom even langs in onze nieuwe showroom.

Wij hebben ook een groot gamma aan comfortabele, functionele en vooral veilige motorkledij uit de BMW Motorrad Ride & Style Collectie op voorraad.

Bekijk het aanbod

Terug naar overzicht